Marrëveshja e bashkëpunimit, Rama: Prioritet, implementimi me qytetarët

Menjëherë pas kthimit nga SHBA, kryeministri Edi Rama ka mbledhur mëngjesin e kësaj të marte grupin e tij parlamentar. Mbledhja është zhvilluar në kryesinë e Kuvendit ku në fokus është firmosja e marrëveshjes së bashkëpunimit mes deputetëve dhe ministrave.

Gjithashtu në mbledhje do të diskutohet edhe dekreti i ish-Presidentit Nishani për importin e mbetjeve. Ky dekret do të shqyrtohet sot në mesditë në Komisionin e Veprimtarisë Prodhuese.

Ka qenë shefi i qeverisë ai që ka hapur fjalën e takimit, i cili tha se kjo marrëveshje që pritet të firmoset sot synon që të çojë në një nivel të ri bashkëpunimi mes këtyre palëve,  që në fakt janë pjesë e të njëjtës skuadër për të rritur cilësinë e punës së përbashkët dhe përgjegjshmërinë individuale dhe kolektive të këtyre pjesë të skuadrës që burojnë nga kontrata e PS me popullin shqiptar.

“E nisim punën me një marrëveshje mes kryetarit të grupit parlamentar, sekretarit të përgjithshëm të PS dhe ministrave të qeverisë sonë.

Kjo marrëveshje synon që të çojë në një nivel të ri bashkëpunimi mes këtyre palëve që në fakt janë pjesë e të njëjtës skuadër për të rritur cilësinë e punës së përbashkët dhe përgjegjshmërinë individuale dhe kolektive të këtyre pjesë të skuadrës që burojnë nga kontrata e PS me popullin shqiptar.

Kjo është një marrëveshje që dakordëson fushat mes qeverisë, grupit dhe partisë në funksion të një komunikimi të brendshëm dhe me publikun.

Kjo marrëveshje përbën një pikë të palëvizshme referimi për deputetet, të gjitha nivelet drejtuese në funksion të jetësimit të bashkëqeverisjes me njerëzit e zakonshëm.

Për elementet e marrëveshjes do ta detajojë kryetari i grupit, së bashku me sekretarin e përgjithshëm për një punë cilësore të bërë në bashkëpunim me ekspertë për ta hartuar këtë dokument

Ne të vazhdojmë ti mbetemi besnik asaj që besoj që të gjithë së bashku mësuam nga leximi i zgjedhjeve të 25 qershorit. nevojës për tu bërë më të mirë dhe për të qeverisur shumë më mirë, nisur nga fakti se shqiptarët na votuan për atë që ne mund të bëjmë dhe jo për çka bëmë në 4 vitet e para. Është një pikënisje që do të jetë pikënisja e çdo ditë, duke bërë më shumë”, tha Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *