Firmoset marrëveshja me Gjermaninë për njohjen e ndërsjelltë të pensioneve dhe sigurimeve shëndetësore

Ministri për Europën dhe Punëve të Jashtme Ditmir Bushati ka dhënë lajmin e mirë për të gjithë shqiptarët që jetojnë në Gjermani.

Në një status në Facebook, ministri Bushati shkruan se ambasadori shqiptar në Gjermani ka firmosur marrëveshjen për mbrojtjen shoqërore e cila shërben përtej fushës së pensioneve duke përfshirë edhe njohjen e ndërsjellë të sigurimeve shëndetësore, lejeve të lindjes, sigurimit për aksidente në punë dhe sëmundje profesionale, përfitimeve të papunësisë, familjare e shumë të tjera të parashikuara në të.

Bushati në FB shkruan: 

Lajm i mirë për bashkatdhetaret tanë. 
Një nga premtimet e Samitit të parë të Diasporës tashmë u bë realitet. 
Ambasadori ynë në Gjermani Artur Kuko sot ka firmosur marrëveshjen për mbrojtjen shoqërore e cila shërben përtej fushës së pensioneve duke përfshirë edhe njohjen e ndërsjellë të sigurimeve shëndetësore, lejeve të lindjes, sigurimit për aksidente në punë dhe sëmundje profesionale, përfitimeve të papunësisë, familjare e shumë të tjera të parashikuara në të. 
Qeveria shqiptare është e angazhuar që një marrëveshjeje të tillë të nënshkruaje sidomos me ato vende ku ka një prani të madhe të shqiptarëve. #DiasporaShqiptare

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *