Ekspertë të ekonomisë, o ju profesorë, doktorë, e çfarëdo jeni e do të jeni, a keni menduar se një ditë do të ngeleni në qelinë e errët të së harruarës, ose më e pakta të tupëroheni me çfarë keni shkruar dhe keni thënë.

Po ju jap disa argument ashtu siç mendoj se duhen renditur për mendjen tuaj të “mpirë” nga miklimet e “bosave” që ju bëjnë të shteruar:

Vlfredo Paretto, italiani vigan i statistikës, nobelisti, njeriu i fali njerëzimit me gjeninë e tij një të vërtetë të madhe: raportin 20 me 80; pra 20 për qond e popullsisë zotëron 80 për qind të pasurisë.

Agjensia jonë Kombëtare e Depozitave para disa vitesh deklaronte se 5 për qind e depozituesve zotëronin 95 për qind të depozitave.

Shikoni more profesorë, doktorë, akademikë HORRA! SHIKONI se çfarë largimi i papërshkrueshëm dhe i pakrahasueshëm është në ndarjen e pasurisë në Republikën e Shqipërisë!

Nuk ndryshoni aspak nga skllevërit e kohës së skllavërisë me nënshtrimin tuaj për ta paraqitur çdo politikë qeveritare, sidomos në dhjetëveçarin e fundit dhe këtej, si moderne apo çfarë m … in tjetër që mund të përdoret për të mos thënë një fjalë të vërtetë për varfërinë që ka pllakosur.

Ja një krahasim i thjeshtë: jo një por disa programe televizive ia kushtojnë kohën e tyre gatimeve me luks të madh dhe me njerëz të “shquar”, kur listat janë shtuar në dyqanet e vegjëlisë.

Politika ekonomike e mbrojtur nga monstra të pafytyrë tregon se nga 300 mijë të premtuar për t’u punësuar, punësimi i 180 mijë prej tyre është sukses sepse ka shënuar një rritje në krahasim me të kaluarën.

Drejtuesi (zarushi më mirë) i programit (me shumë vonesë) kujton se Banka Botërore duke studjuar tregun e punës në vendet e Ballkanit Perëndimor, vërteton se gjithsej në këto vende janë punësuar 300 mijë individë.

O TEMPORA! O MORES!

ZOT MOS I FAL!

SEPSE E DINË SE ÇFARË PO BËJNË.

DORËHEQJA mbetet filozofia e kohës moderne. Duam të shkojmë në Europë pa këtë filozofi.

*ekonomist

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here