Basha në asamblenë e PPE-së: Fund manipulimit të zgjedhjeve

Kreu i PD Lulzim Basha merr pjesë në Asamblenë e Partisë Popullore Europiane në Kopenhagën.

Siç njofton zyra për shtyp e selisë blu, Basha para Asamblesë bëri një pasqyrë të zhvillimeve politike në vend dhe ndau me politikanët e djathtë europianë vizionin e tij për të ardhmen e PD-së dhe të opozitës.

Në mënyrë të veçantë, Basha theksoi rëndësinë që ka për opozitën dhe vetë demokracinë në Shqipëri reformimi i sistemit zgjedhor, për t’i dhënë fund përgjithmonë historisë së manipulimit të zgjedhjeve.

Në bisedat me drejtuesit e partive simotra, Basha diskutoi gjithashtu mbi përballjen me sfidat për integrimin europian të vendit, dhe mori mbështetjen e tyre në këtë proces.

Basha mori gjithashtu premtimin për vazhdimin e mbështetjes direkte politike të PPE-së dhe partive simotra për Partisë Demokratike, përfshi mbështetjen me këshillim dhe asistencë në lidhje me strategjinë dhe alternativën opozitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *