Gudar Beqiraj zgjidhet kryetari i ri i Akademisë së Shkencave

Gudar Beqiraj është zgjedhur kryetari i ri i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë me 28 vota pro dhe 3 kundër. Ndërkohë, me 27 vota pro Myzafer Korkuti u zgjodh nënkryetar i Akademisë së Shkencave. Gudar Beqiraj e ka mbajtur më herët postin e kryetarit të ASH në vitet 2009-2014.

Zgjedhjet në akademinë e shkencave u shoqëruan me debate mes anëtarëve, ndër të cilët më kritiku qe akademiku Artan Fuga, që i cilësoi këto zgjedhje në farsë.

Në të njëjtën linjë me të ka qenë edhe kryeministri Edi Rama, i cili paralajmëroi ASH se nëse nuk i nënshtrohet reformimit, nuk do të marrë asnjë fond nga buxheti i shtetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *