Dje në pushtet, sot kazanë që kundërmoni –…

Nga Azem Parllaku  Në demokraci partia apo partitë në pushtet, nuk janë kurrë në pozicionin e një fitimtari total, por të një përfaqësimi të përkohshëm të shoqërisë deri në zgjedhjet e reja, ndaj dhe reflektimi i…

Armiqtë e marrëveshjes dhe lista 100 milionë euro…

 Klodian Tomorri Ka dy kategori njerëzish që kundërshtojnë marrëveshjen Rama Basha. Të parët janë njerëz me ndikim publik. Këta e sulmojnë marrëveshjen nën petkun e idealizmit. Megjithatë stofi i idealistit përplaset me llogaritë bankare. Shumica…

Procedurat e reja për pajisjen me leje për…

Çdo subjekt i cili kërkon të pajiset me leje apo të paraqesë deklaratë paraprake për kryerje punimesh, është i detyruar të dorëzojë aplikimin për leje dhe dokumentacionin shoqërues nëpërmjet sistemit elektronik të lejeve. Vendimi i…

Paniku prodhon zgjidhje te gabuara per PD, opoziten…

Nga Prof. Dr. Lisen Bashkurti Këto ditë PD është përfshirë në panik. Sytë opinionalë janë kthyer drejt saj. Shqetësimi qytetar është legjitim. Ajo është pjesë e opozitës së vendit. Mendoj se lypet vetëpërmbajtje. Demokracia dallohet…

24 miliard lekë për pensionistët, 10 mijë lekë…

Pas përfundimit të procesit zgjedhor tashmë është zyrtarizuar fakti se Partia Socialiste do të drejtojë qeverinë për një mandat të dytë. Por çfarë është premtuar dhe cilat janë angazhimet kryesore për ekonominë? Rritja ekonomike 5.5…