Aktualitet

2017.04.25, Tuesday
«Left Right»
«Left Right»

Te Ndryshme

Maqedonia pa qeveri – drejt rekordeve në Librin Gines! – Maksim Sinemati

Maqedonia pa qeveri – drejt rekordeve në Librin Gines! – Maksim Sinemati

Maksim Sinemati Me vlerësimin e BE-së se Maqedonia është bërë një  “shtet i marrë peng” dhe zotëron, akualisht, një ekonomi jofunksionale tregu, ky vend e ka të vështirë që të përballet me sfidat e ardhshme, ndërsa ka ca kohë që nuk ka as ...

Epoka e informacionit të informacionit mes TV-ve dhe mediave online – Redi SHEHU

Epoka e informacionit të informacionit mes TV-ve dhe mediave online – Redi SHEHU

Redi SHEHU Përditë e më tepër po ndërgjegjësohemi se mënyra jonë e marrjes së informacionit po ndryshon me një shpejtësi të habitshme. Jetojmë në epokën e informacionit të informacionit, ku cunami informativ përplaset përherë e më shumë me ...

Mos keqpërdorni rininë si mish për top elektoral ! – Artan Fuga

Mos keqpërdorni rininë si mish për top elektoral ! – Artan Fuga

Artan Fuga Një profesor është gati si një prift në kuptimin që studentët, rinia, kur krijojnë besim, i hapen duke i rrëfyer historitë e tyre, në detyra, ese, dialog verbal, etj. Kush nuk i dëgjon nuk është pedagog, por thjesht një horr horri, ...

Tatimet: Ja çfarë do falet duke filluar nga 6 maji dhe ku duhet të bëni kujdes

Tatimet: Ja çfarë do falet duke filluar nga 6 maji dhe ku duhet të bëni kujdes

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njoftoi dje se zbatimi i ligjit për fshirjen e detyrimeve tatimore nis në datën 6 maj. “Ligji “Për pagesën dhe fshirjen/shuarjen e detyrimeve tatimore, detyrimeve të pagueshme në doganë, si dhe procedurën e ...

Strehimi, përfituesit, kushtet që duhet të plotësojnë

Strehimi, përfituesit, kushtet që duhet të plotësojnë

Në dhjetë vitet e ardhshme pritet të rritet deri në 70% numri i përfituesve nga programet sociale të strehimit. Qeveria së fundmi miratoi projektligjin e strehimit social, që i hap rrugë dyfishimit të programeve Në Shqipëri, prej vitesh ka ...

DOKUMENTET/ Greqi, fillon pajisja e emigrantëve me leje biometrike. Ja procedura

DOKUMENTET/ Greqi, fillon pajisja e emigrantëve me leje biometrike. Ja procedura

Nuk ka veçse pak javë që në Greqi ka filluar procesi i pajisjes së emigrantëve me leje qëndrimi biometrike. Emigrantët shqiptarë duken më të familjarizuar me këtë tip të ri të lejeve, të cilat janë të ngjashme me letërnjoftimet që ata kanë marrë ...

Shqipëria rikthehet në listën e zezë të vendeve me risk për pastrim parash

Shqipëria rikthehet në listën e zezë të vendeve me risk për pastrim parash

Bankat private do të raportojnë me detyrim çdo transfertë që kryhet nga Shqipëria drejt parajsave fiskale, apo vendeve të tjera që konsiderohen me risk të lartë për pastrim parash si Zvicra, Qipro apo republikat e Amerikës Latine. Banka e ...

Gati kësti i tetë  për 1700 ish të përndjekur, në qershor do të nisin pagesat

Gati kësti i tetë për 1700 ish të përndjekur, në qershor do të nisin pagesat

Në fund të muajit maj dhe në fillim të muajit qershor do të nisin pagesat e këstit të tetë, për ish të përndjekurit politik që futen te kategoritë parësore. Burime nga Ministria e Financave dhe nga Ministria e Mirëqenies Sociale, bëjnë me dije ...

Paga minimale do të rritet në 24 mijë lekë

Paga minimale do të rritet në 24 mijë lekë

“Besoj se këtë të mërkurë, në mbledhjen e radhës së qeverisë, do të kemi aprovimin e pagës minimale në nivelin 24 mijë lekë. Është e konsultuar me sipërmarrjen, me shoqatat e punëmarrësve, e gjithashtu me shoqatat e punëdhënësve”, tha ministri ...

Prezantohet skema e re të ndihmës ekonomike

Prezantohet skema e re të ndihmës ekonomike

Ministrja e Mirëqënies Sociale dhe e Rinisë, Olta Xhaçka,  gjatë një aktiviteti të zhvilluar në qytetin e Beratit, prezantoi risitë e reformës për ndihmën ekonomike. Xhaçka vuri në dukje se reforma ka për qëllim ndihmën e familjeve më të varfra ...