Aktualitet

2017.05.05, Friday
«Left Right»
«Left Right»

Te Ndryshme

BERZH “zbret” të hënën në Tiranë  –  Diskutime për paketat mbështetëse për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme

BERZH “zbret” të hënën në Tiranë – Diskutime për paketat mbështetëse për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) do të zhvillojë më 8 Maj një konferencën ku në fokus do të jenë praktikat më të mira ndërkombëtare në Agrobiznes’. Konferenca, e cila do të zhvillohet këtë të Hënë do të mbledhë së bashku në ...

Basha: Nuk lëshojmë asgjë nga garancia për zgjedhje të lira

Basha: Nuk lëshojmë asgjë nga garancia për zgjedhje të lira

  Ambasadorët e Bashkimit Europian do të zbarkojnë në selinë blu rreth orës 13:30 për të zhvilluar një tjetër takim me kryedemokratin Lulzim Basha në përpjekje për t’i afruar palët politike në një zgjidhje të pranueshme, orë kjo kur dhe do ...

Zyrtare/ Qeveria miraton vendimin, paga minimale do të jetë 24 mijë lekë. Për çfarë orari pune jepet kjo lloj pagese dhe kur pritet të hyjë në fuqi?

Zyrtare/ Qeveria miraton vendimin, paga minimale do të jetë 24 mijë lekë. Për çfarë orari pune jepet kjo lloj pagese dhe kur pritet të hyjë në fuqi?

Qeveria ka miratuar mbledhjen e sotme pagën bazë minimale në shkallë vendi. Konkretisht sipas vendimit të sotëm, paga bazë minimale, mujore, për punonjësit, në shkallë vendi, që është e detyrueshme të zbatohet nga çdo person juridik a fizik, ...

Tapi për 352 parcela ndërtimore, kompensohen pronarët e prekur

Tapi për 352 parcela ndërtimore, kompensohen pronarët e prekur

  Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të nenit 17, të ligjit nr.9482, datë 3.4.2006, “Për legalizimin, urbanizimin dhe integrimin e ndërtimeve pa leje”, të ndryshuar, të nenit 163, të ligjit nr.7850, datë 29.7.1994, “Për Kodin Civil ...

Vendimi/ Hiqet tarifa e shërbimit në QKB

Vendimi/ Hiqet tarifa e shërbimit në QKB

Qeveria ka miratuar dy ndryshime që lidhen me Qendrën Kombëtare të Biznesit. E para ka të bëjë me përmirësimin dhe thjeshtimin e procedurave e proceseve të punës pranë kësaj qendre si dhe reduktimin e kohës së aplikimit. E dyta ka të bëjë me ...

Emigratët,  ISSH: Procedura e blerjes së viteve të pensionit

Emigratët, ISSH: Procedura e blerjes së viteve të pensionit

Shqiptarët që jetojnë jashtë vendit dhe duan përfitojnë pension pleqërie nga skema e ISSH-së kanë 20 ditë afat për të përfituar pagesë ‘favorizuese”. Institut i Sigurimeve Shoqërore, njofton, se “Qytetarë emigrantë. Mos humbisni kohë! Paguani ...

Qeveria krijon fondin e posaçëm për sipërmarrjet turistike – Kushtet që duhet të plotësojnë bizneset dhe kriteret për përfitim

Qeveria krijon fondin e posaçëm për sipërmarrjet turistike – Kushtet që duhet të plotësojnë bizneset dhe kriteret për përfitim

Pas vendimit të uljes së TVSH për turizmin, qeveria vazhdon të mbështesë ndërmarrjet në këtë sektor përmes krijimit të fondit për sipërmarrjet turistike. Bëhet fjalë për fondin për ndërmarrjet mikro dhe të vogla në sektorin e turizmit për ...

Shtyrja e afatit të mbrojtjes së posaçme për investitorët e huaj! Vendimi hyn në fuqi pas dy javësh

Shtyrja e afatit të mbrojtjes së posaçme për investitorët e huaj! Vendimi hyn në fuqi pas dy javësh

Vendimi i qeverisë për shtyrjen me 4 vite të afatit të mbrojtjes së posaçme për investimet e huaja do të hyjë në fuqi në mesin e këtij muaji. Në mbledhjen e pak javëve më parë, Këshilli i Ministrave ka shtyrë deri me 31 dhjetor 2018 afatin që ...

Lotaria amerikane, Ambasada e SHBA: Na pyesni në Fb, ju sqarojmë gjatë gjithë javës

Lotaria amerikane, Ambasada e SHBA: Na pyesni në Fb, ju sqarojmë gjatë gjithë javës

Ambasada amerikane në Tiranë ka ftuar qytetarët shqiptarë të kontrollojnë nëse kanë fituar Lotarinë amerikane dhe ka shprehur gatishmërinë për të dhënë sqarime lidhur me të gjatë gjithë javës. “Përshëndetje të gjithëve! – thuhet nga ...

Gjeopolitika po kthehet në Ballkan -Maqedonia – “fushëbeteja” aktuale – Maksim Sinemati

Gjeopolitika po kthehet në Ballkan -Maqedonia – “fushëbeteja” aktuale – Maksim Sinemati

Maksim Sinemati   Rrahja brutale e deputetëve të parlamentit të Maqedonisë nga ana e një grupi të madh protestuesish, proVMRO-DPMNE-së, të enjten e kaluar, shkaktoi reagime diametralisht të kundërt në Perëndim dhe Lindje, duke e lënë të ...